Hirdetés

Készen állnak a gyerekek beoltására is

Felkészült az ország az 5-12 év közötti korosztály koronavírus elleni oltására, decembertől már indulhat a kampány. A kérdés már csak az, igényelni fogják-e a szülők a gyerekeik számára a vakcinát.  Az 5-11 év közötti gyerekek oltására alkalmas oltóközpontot feltüntetik az országos oltási platformon és úgy alakítják ki, hogy minden megyében, mindenki számára elérhető legyen. Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyása november 25 után születhet meg, az oltáskampány pedig decemberben kezdődhet el. 

Dr. Fejér Szilárd kutató javasolja a gyerekek beoltását, hiszen nagyon fontos számos szempontból is ennek a korosztálynak is a beoltása.  Mint mondta, csak meg kell nézni a nyugati adatokat, ahol most ismét növekednek az esetszámok: a 14 év alatti korosztály a járvány fő mozgatórugója ott, tehát azok a gyerekek, akik nincsenek beoltva. Ez direkt áttevődik a fogékony beoltatlan felnőtt populációra, amivel majd ismét növekszik a nyomás a kórházakon és ismét meglódulnak a halálozási számok – magyarázta a kutató. 

– Tehát, ha nem szeretnénk valamelyik idős szerettünket idő előtt temetni, a legkevesebb, amit megtehetünk, hogy beoltatjuk a gyerekeinket, amint lehet – hangsúlyozta Dr. Fejér. 

Hirdetés