Hirdetés

A lakosság segítségét kérik

Elindította pénteken a Román Rendőrség az EU Most Wanted 2021 elnevezésű kampányát.

A többi uniós tagállam illetékes szerveivel és az Europollal együttműködésben elindított kezdeményezés fő célja nyomára bukkanni Európa legkeresettebb bűnözőinek, “akik közül egyesek lehet, hogy teljesen hétköznapi életet élnek, a múltjukat azonban rejtegetni akarják” – olvasható a rendőrség közleményében.

A legkeresettebb bűnözők listáján szereplő személyeket súlyos bűntettekkel, emberöléssel, kábítószer-kereskedelemmel és emberkereskedelemmel vádolják.

A www.eumostwanted.eu honlapon fotókat is közöltek a hatóságok 62 körözött személyről, és arra kérik a polgárokat, hogy ha információkkal tudnak szolgálni róluk, jelezzék a weboldalon keresztül, akár névtelenül is.

A Europe’s Most Wanted kampányt először a Célkörözési Egységek Európai Hálózata (European Network of Fugitive Active Search Teams – ENFAST) indította útjára 2016 januárjában, az Europol támogatásával. Azóta 110 körözött személyt tartóztattak le, 41-et közülük a polgároktól kapott információknak köszönhetően sikerült kézre keríteni.

Hirdetés