Hirdetés

Drón fogja segíteni a háromszéki hivatásos tűzoltók munkáját

Infravörös érzékelőrendszerrel és vizuális kamerával ellátott drón fogja segíteni a háromszéki hivatásos tűzoltók munkáját.

„Alapos elemzés során jutottunk arra a következtetésre, hogy értékes és hatékony eszköz lehet egy ilyen drón beszerzése. A professzionális drónokat sikeresen vetik be a nehezen megközelíthető helyszíneken, ahol az idő az egyik legfontosabb tényező. Lerövidíti a beavatkozási időt, hiszen erdőtüzek esetében a hőkamera segítségével a gócpontot gyorsan meg tudjuk állapítani és ott avatkozunk be, ahol szükség van. Eltűnt személy esetében akár sötétben is nagy területeket tudunk átfésülni, ezzel nő a túlélési esély” – magyarázta Adrian Simtea megyei tűzoltóparancsnok.

A drón teljesen stabilizált, három tengelyes gimbal kamerával, FLIR hosszúhullámú infravörös hőkamerával és vizuális kamerával rendelkezik, amelyek egyszerre adnak képet a látható és az infravörös tartományban. Az infravörös hőkamera 640×480 felbontású videót, a vizuális kamera 4K videót és 12 megapixeles fotót rögzít. A drón 72km/h maximális sebességgel rendelkezik, a maximális működési idő 2 óra 15 perc. A drón értéke 31 944 lej.  

Hirdetés