Hirdetés

Legolvasottabb könyvek 2021-ben

Összeállította a tavalyi évből a legolvasottabb könyvek és szerzők listáját a Bod Péter Megyei Könyvtár, a leggyakrabban kölcsönzött könyvek a szórakoztató irodalom körébe tartoznak. A szerzők toplistáját az ifjúsági irodalom képviselői vezetik. A legolvasottabb könyvek listájának élén  Elena Ferrante Nápolyi regények című négy kötetes regényfolyama áll, amely két barátnő életét követi nyomon a háború utáni évektől napjainkig.

A zoológus foglalkozású Delia Owens híres regénye (Ahol a folyami rákok énekelnek) a második a listán, ezt követi a francia Guillaume Musso Egy párizsi apartman című krimije. A szerző Most! című regényét is többen kölcsönözték. Ezeket a könyveket 50 és 100 közötti alkalommal kölcsönözték ki az olvasók.

Ami a szerzőket illeti, az első tízben többnyire az ifjúsági irodalom képviselői vannak a listán, az első helyen Bartos Erika áll, akinek könyveit 564 alkalommal kölcsönözték ki, második Berg Judit, akinek 498 alkalommal választották valamelyik könyvét, a harmadik pedig Jeff Kinney, 387 kölcsönzéssel.

Hirdetés