Hirdetés

Jó évet zárt a turizmus Háromszéken

A járványhelyzetet is tekintetbe véve, jó évet zárt 2021-ben a Kovászna megyei turizmus, az érkezések száma nőtt, és nagyjából a turisztikai helyzet visszaállt a 2019-es szintre. A számadatokról Godra Árpád, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetője számolt be.  A 2008-ban alakult egyesület számos változáson ment át az elmúlt években, a céljuk pedig, hogy jelen legyenek azokon a piacokon, ahol azt gondolják, hogy Háromszék értékesíthető. Igyekeznek a különböző platformokon és kampányok során jó hírnevét kelteni a megyéknek, ezért  kampányokat bonyolítanak a román piacra, mert a hazai piac érdekes és a romániai látogatók idevonzása fontos.

Az elmúlt év értékelésével kapcsolatban az elnök elmondta: Háromszék turizmusa a matematikai adatok szerint sikeresnek mondható, még akkor is, ha voltak megszorítások és visszaesések. A 2021-es év első tíz hónapját hasonlították össze 2019-el, az érkezések szempontjából, és az adatok 0,7 százalékkal meghaladták a két évvel azelőtti adatokat. Az elnök szerint ez kiemelkedő szám, hiszen Románia szinten mínusz 28 százalék volt ez az adat, a másik két székelyföldi megyében (Hargita és Maros) szintén mínusz 30 százalék felett volt az  érkezések száma. A vendégéjszakák számát tekintve már csökkenés mutatkozott, mínusz 15 százalékkal, ami azt jelenti, hogy ugyanaz a vendégszám érkezett a megyébe, de rövidebb időt töltöttek itt. 2021-ben Háromszék a teljes romániai vendégéjszaka 2,6 százalékát tette ki az első 10 hónapban, ami egy ilyen kis megyére vonatkoztatva kimagasló adat. Ugyanez az szám 2019-ben 1,8 százalék volt. Az elmúlt évben a faluturizmusban volt látványos növekedés, a szállodákban inkább visszaesés volt jellemző.  

Tavaly év végén egyébként, Háromszék, mint turisztikai célpont megkapta a Best spa destination díjat, ami a turisztikai egyesület munkájának eredménye is, de főleg annak az ágazatnak, azoknak a szállodáknak az eredménye, akik ebben dolgoznak. Az, hogy a legjobb spa desztináció Romániában Háromszék lett nagyon fontos mutató, hiszen egy olyan módszertan alapján választják ki, aminek alapja a közösségi jelölés. és felhasználói élmény. 

Hirdetés