Hirdetés

Nem nyit ki az uszoda, de felújítják

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felújítja a városi fedett uszodát. A magas veszteségek miatt, a munkálatok kezdetéig már nem nyílik meg a Román Vilmos uszoda. Az épület nincs kellőképpen hőszigetelve, és a régi ablakok miatt a hőveszteségek is nagyon magasak. Továbbá, az öltözők állapota sem felel meg a jelenlegi szabványoknak, az elmúlt években elvégzett kisebb felújítási munkálatok pedig csak részben oldották meg a nagy úszómedence néhány problémáját.

A tavaly októberi számokat figyelembe véve kiderül, hogy amikor az uszoda 50 százalékos kapacitással működött és naponta átlagosan 140 belépést jegyeztek az uszodában, az önkormányzat költsége egy belépőjegyre számolva közel 50 lej volt. Ilyen jelentős támogatás mellett is, a közüzemi számlák drágulása miatt, az uszoda újranyitása esetén egy belépőjegy megközelítőleg 100 lejbe kerülne.

A világjárvány okozta korlátozások miatt csökkent az ügyfelek száma, valamint a nagyon magas költségek miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy csak a felújítási munkálatok befejeztével nyitja meg újra az uszodát, amikor a működési feltételek sokkal kedvezőbbek lesznek. A tervezésre és kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárások a végéhez közelednek, a felújítási munkálatok várhatóan még ebben az évben elkezdődnek.

Hirdetés