Hirdetés

December elején lesz a lombtalanítási akció Székelyudvarhelyen

Idén az igen enyhe őszi időjárás miatt decemberre tolódik az őszi, a város egész területét érintő ingyenes lombtalanítás. Ezúttal 2022. december 5. és 9. között szervezik meg a hulladékgazdálokodási vállalattal közösen a lombtalanítási akciót. Az egy hétig tartó nagytakarítás alatt, összegyűjtik a faleveleket és gyomnövényeket a székelyudvarhelyi háztartásoktól.

A biohulladék elszállítása a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint fog történni.Arra kérik a lakókat, hogy az említett napokon a kertekből az őszi munkálatok során összegyűjtött zöld hulladékot szíveskedjenek a szemétszállítási napon reggel 7 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé. A száraz falevelet, nyesedéket kérjük zsákokba, az ágakat pedig minél szorosabban összerakva, összekötve kitenni a porták elé vagy a hulladékszigetek mellé.

Elektromos és elektronikai, valamint veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítanak el.

Hirdetés