Hirdetés

Az EMNP változást sürget

Tavaly december 15-ét követően, a 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet érvénybe lépése óta, országos szinten több ezer személy kapott nagy összegű büntetést a közegészségügyi hatóságoktól. AZ EMNP közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, mint írták  teljesen elhibázott és életszerűtlen kormányrendeletről a hatóságok minimális tájékoztatást adtak és adnak az utazóknak, és ez főként a román határrendészet munkatársaira igaz, holott az ominózus 2021/129. számú sürgősségi kormányrendelet kimondja, hogy a digitális formanyomtatvány meglétének az ellenőrzése a határrendészet feladata. 

– Felháborítónak tartjuk, hogy az illetékes szervek arra ugyan nem képesek, hogy egy információs kampányt indítsanak, vagy a helyszínen történő tájékoztatást rendesen megszervezzék, de a bírságok kiszabásában és behajtásában rendkívül operatívan járnak el – áll a közleményben. 

Ugyanakkor, felszólítják az illetékes hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent a helyzet rendezése érdekében, hagyjanak fel a vétlen polgárok pénzbírságok formájában történő újabb sarcolásával, és hozzanak létre egy jóval egyszerűbb, állampolgár központúbb rendszert az esetlegesen koronavírussal fertőzött személyek beazonosítására.

Hirdetés