Hirdetés

Többszázan gyűltek össze meggyújtani a hit gyertyáját

Sokan összegyűltek kört alakítva a székelyudvarhelyi Márton Áron téren vasárnap, ahol ünnepélyesen meggyújtották az első adventi gyertyát a helyszínen felállított koszorún. Az ünnepi gyertyagyújtáson a Szent Miklós Római Katolikus Plébánia részéről Márton József főesperes-plébános mondott beszédet, hangsúlyt fektetve arra, hogy a várakozás időszaka nemcsak az adventre érvényes.

A programról egy hét múlva Pitó Zsolt, a Belvárosi Református Egyházközség lelkészének közreműködésével gyullad lángra a következő gyertya.

A harmadik vasárnapon, december 11-én, Mezei Ödön, a Székelyudvarhelyi Baptista Gyülekezet lelkésze, Faluvégi Chripkó Krisztina szólista és Lokodi András zongorista gondoskodik az ünnepi hangulatról. 

A negyedik vasárnapon, december 18-án pedig Nt. Simó Sándor, a Belvárosi Unitárius Egyházközség lelkipásztorának adventi gondolatainak és a Székely Dalegylet Férfikórus által előadott énekeknek kíséretében gyullad ki a fény a Márton Áron téri, városi adventi koszorún. 

A negyedik vasárnap egyben az idei Karácsonyi Vásár nyitánya, így vélhetően ekkor már a cserkészek által hozott Béke-lánggal gyújtjuk meg a gyertyákat, és ki-ki hazaviheti otthonába a lángot.

Hirdetés