Hirdetés

Maszkot kaptak az iskolák

 A sepsiszentgyörgyi városi tanács adományának köszönhetően a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség 40 ezer orvosi maszkot osztott szét a megye iskoláiban január első két hetében. Ezen a héten további 12 ezer maszkot juttatnak a háromszéki tanintézményekbe, ezeket a Katasztrófavédelmi Felügyelőség ajánlotta fel a tanügynek.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az idei év első két hetében 13 csoportban vagy osztályban kellett felfüggeszteni a jelenléti oktatást a diákok vagy a pedagógusok vírusfertőzöttsége miatt. 14 oktató, 17 tanuló, a kisegítő és nem didaktikai személyzet 3 tagja fertőződött koronavírussal. Ami a tanintézmények alkalmazottainak oltottságát illeti, a megyében összesen 2014 személy kapta meg valamely oltás legalább első adagját: ez az összlétszám 55,2%-át jelenti.

Bár változtak a jelenléti oktatás feltételei és ezek már nem az iskolai alkalmazottak oltottságától, vagy a település fertőzési mutatójával állnak összefüggésben, a múlt héthez képest ismét gyarapodott azon tanintézmények száma, amelyek a korábban releváns 60%-os átoltottsági küszöböt elérték vagy meghaladták: ezen a héten már 115 iskola és óvoda sorolható ebbe a kategóriába. 

Hirdetés