Hirdetés

Módosul a vonatok közlekedése

A magyarországi vasúti infrastruktúrán végzett munkálatok miatt a Magyar Államvasutak (MÁV) igénylésére módosul bizonyos nemzetközi vonatok közlekedése Románia területén 2022. február 1-jétől június 17-ig – jelentette be a Román Vasúttársaság személyszállító részlege (CFR Călători).

A

z IR 346-os, Bukarest-Segesvár-Koslárd-Arad-Kürtös-Lőkösháza között közlekedő vonat Kürtös helyett Biharpüspökin keresztül halad át a határon. A vonat IR 12346 jelzésű lesz, és útiránya a következőképpen módosul: Bukarest-Segesvár-Koslárd-Tövis-Székelykocsárd-Kolozsvár-Nagyvárad-Biharpüspöki-Biharkeresztes. Ideiglenesen felfüggesztik az IR 1738-as Koslárd-Tövis-Székelykocsárd-Kolozsvár járatot, illetve az IR 404-es Kolozsvár-Nagyvárad-Biharpüspöki-Biharkeresztes járatot. Mindkét járat utasforgalmát az IR 12346-os számú nemzetközi járat veszi át.

Ugyanez érvényes a visszafelé tartó, IR 347-es járatra, amely eddig Lőkösháza és Bukarest között közlekedett, és Kürtösnél haladt át a magyar-román határon. A szerelvény IR 12347 jelzést kap, és szintén Büharpüspökin keresztül fog közlekedni Kürtös helyett. Az IR 405-ös, Biharkeresztes-Biharpüspöki-Nagyvárad-Kolozsvár járatot felfüggesztik.

Hirdetés