Hirdetés

Nincsenek nagy remények

Néhány nappal később, ezen a héten kezdődött az 5 és 12 év közötti gyermekek oltása Háromszéken és bár nem volt sok jelentkező, remélik nőni fog ez a szám és a szülők felelősen viselkednek. Ami jó hír, hogy van elegendő oltóanyag, minden gyereknek jut, akit beoltatnának a szülei vagy gyámja.  Bár múlt héten szerdán kezdődött országos szinten az 5 és 12 év közötti gyermekek oltása, Kovászna megyében csúszott néhány napot a program és csak ezen a héten kezdődött el, mivel nagyon alacsony volt az érdeklődés. Ez sajnos jelenleg is így van, de elkezdték az oltást és lehet vinni a gyermekeket az oltóközpontokba, ahol gyerekorvosok adják be a vakcinát a kicsiknek – mondta érdeklődésünkre Ágoston László, a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője. 

– Az előjegyzési rendszer szerint február végéig 49 gyermeket írattak fel oltásra. Bodafordulón egy, Kézdivásárhelyen 10, a megyeszékhelyen 38 gyerek van felírva. Viszont eddig már beoltottunk 24 gyereket. Nem sok sajnos, remélem, hogy a közeljövőben lényegesen megnő ez a szám – mondta kérdésünkre az igazgató. 

A közegészségügy vezetője azt is elmondta: csakúgy, mint a felnőttek esetében, akik tavaly szeptember 3 után kaptak legalább két védőoltást, a gyerekek is jogosultak ételjegyekre. Mint mondta, ezeket valószínűleg a jövő héttől kezdődően újra tudják osztani, azoknak is akik már meg kellett volna kapják. Fontos tudni, hogy  a törvénykezés értelmében azok kaphatják meg, akik szeptember 3.-a után véglegesítették az oltást (azaz megkapták a második dózis Pfizert, vagy az első dózis Johnson vakcinát). Az oltottak száz lej értékű ételjegyet kapnak.

Hirdetés