Hirdetés

A sürgősségi nem tesztközpont

A kórház sürgősségi osztálya nem tesztközpont. A sürgősségin azokat a betegeket látják el, akiknek azonnali segítségre van szükségük, nem pedig azokat, akik egy teszt megerősítése miatt mennek be – hangsúlyozta András Nagy Róbert kórházigazgató.

Ahhoz, hogy felmérjék valakinek az állapotát, vagy kiderüljön fertőzött-e koronavírussal, más utak vannak: családorvosi rendelő, ahol végeznek antigén gyorstetsztet, illetve a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, majd ezt követően lehet felkeresni a moduláris felmérő központot. A kórház vezetője kiemelte: sem a sürgősség korábbi része, sem a tavaly kialakított moduláris sürgősség a kórház udvarán nem azért van, hogy teszteljék az embereket, akiknek nincs más problémájuk. Hozzátette: normális esetben egy hét, néhány nap alatt mintegy 100 beteget látnak el a sürgősségin, az utóbbi időszakban pedig naponta jut 100 eset, mert megrohamozták a részleget, csak azért, hogy tesztet készítsenek. Az év első hónapjában 2700 személyt láttak el a sürgősségin, köztük 570 gyereket is. A sürgősségiről 870 személyt utaltak be a kórházba, köztük 138 gyereket.

Az igazgató azt is elmondta: mivel több mint 50 kórházi alkalmazott kiesett az elmúlt időszakban (karanténban vannak vagy fertőzöttek), február 7-től kezdődően, hónap végéig felfüggesztik a sebészeti beavatkozásokat a krónikus betegek esetében. 

Hirdetés