Hirdetés

Új parkolási szabályok a központban

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Nullás Övezet létrehozásával, február 7-től új parkolási szabályokat vezet be a város központjában. 

Ennek értelmében az 1918. December 1. utcában (a Szent György tér és az egykori Bodok szálló közötti területen), a Gróf Mikó Imre utcában és a Szent György téren (a Sugás áruház előtt) található nyilvános parkolókban legtöbb két órára korlátozzák a parkolást. A parkolási díj változatlan marad, hétköznapokon

8:30 és 16:30 óra között 3 lejbe kerül egy órára. Azok a személyek, akiknek a lakcíme a Nullás Övezetbe szól, továbbra is a tavalyi áron, azaz havi 75 lejért vagy évi 500 lejért vásárolhatnak parkolóbérletet.

A Nullás Övezetben csak azok parkolhatnak két óránál többet, akiknek ide szól a lakcímük és parkolóbérlettel rendelkeznek. Azok, akiknek a munkahelyük ezen a területen található, két óránál hosszabb ideig a szomszédos utcákban hagyhatják autójukat, így például a Csíki utcában, a Gábor Áron utcában, a Gödri Ferenc utcában vagy az Olt utcában. Az egykori Bodok szálló előtti parkolóban is a fenti szabályok érvényesülnek (3 lejes óránkénti díj, legtöbb 2 órás időkorláttal, a parkolóbérletek itt nem érvényesek). A közeljövőben a parkoló bejáratához sorompót szerelnek majd fel és a parkolási díj óránkénti 5 lejre fog emelkedni. A Nullás Övezeten kívül eső, fizetős parkolóhelyeken továbbra is érvényben marad a 15 lejes (SMS-ben: 3 euró + ÁFA) napidíjas parkolás, a két órás időkorlátozás kizárólag a Nullás Övezetben lép érvénybe.

Hirdetés