Hirdetés

Petőfi-tér Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az elmúlt hetekben lebontotta és eltakarította az egykor Gábor Áron és Nicolae Bălcescu szobrok talapzataként szolgáló betontömböket az 1918. December 1. utcában, az Arany János utcával szemben található téren. A területre Petőfi Sándor teret létesítenek, a költő egész alakos szobrával.

„A Háromszéki Magyar Sajtóért Alapítvány kezdeményezte, hogy egész alakos Petőfi Sándor szobrot állítsunk a térre. Azt fogom javasolni a Helyi Tanácsnak, hogy ezt a területet alakítsuk ki Petőfi térnek, ami azért is találó, mert így vele szemben áll majd Arany János szobra, akivel szoros baráti viszonyt ápoltak” – nyilatkozta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A városvezető elmondta, hogy megvizsgálták annak a lehetőségét is, hogy a Gábor Áront és Nicolae Bălcescut ábrázoló szoborcsoportot visszahozzák a térre, azonban a helyszín jelentősen beszűkült az eredeti állapotához képest, mert ráépítették a tömbházakat, így a szobrok nem férnének el. Ezek a hamarosan megújuló Csíki negyedi parkban maradnak.

„A Petőfi tér létesítésével rendbe tesszük ezen a forgalmas útszakaszon található kis teret. Úgy gondolom, fontosabb, hogy rendezettebb zöldövezetekkel bővüljön a város, mintsem parkolókkal” – mondta a polgármester.

Hirdetés