Hirdetés

Biztos, hogy lesznek Szent György Napok

Két év után először tartottak sajtótájékoztatót a Szent György Napok szervezői Sepsiszentgyörgyön. A legfontosabb mondat, ami elhangzott: lesznek Szent György Napok 2022-ben. A 29. városnapokat április 23 és május 1 között szervezik, a megszokott módon, az akkor érvényben lévő járványszabályok szerint.

Antal Árpád polgármester elmondta: nemcsak a város, hanem az egész bolygó várja már, hogy a Maradj otthon szlogen helyett, a Gyere ki a térre szlogen hangozzék el, így megrendezik a Szent György Napokat, ami az első nagy szabadtéri rendezvény lesz idén Romániában. A városvezető elmondta: ha meg is hosszabbítják a vészhelyzetet, addig biztosan lejár és remélhetőleg olyan lazítások lesznek, hogy megtarthatják a találkozások ünnepét. 

Vargha Fruzsina alpolgármester a programokkal kapcsolatban elmondta: a kulturális hét felvezetője lesz a hétvégi fesztiválnak, amely idén nemcsak egy hétvége lesz, hanem 5 naposra tervezik. A nyitókoncertet az Arénában szervezik, a fő meghívott pedig a 100 tagú cigányzenekar lesz. A koncertre már február 21-től kaphatóak a jegyek, egyelőre a helyek 30 százalékát értékesítik.  Ugyanakkor, nagy hangsúlyt fektetnek a helyi zenészekre, így felkérik őket, hogy jelentkezzenek a szervezők pedig a főszínpadon biztosítanak számukra fellépési lehetőséget. 

Knop Ildikó, a fesztivál főszervezője kifejtette: különböző forgatókönyvekben gondolkoznak a járványügyi helyzet miatt, de az biztos, hogy lesznek városnapok. A nyitókoncert április 23-án este 8 órától lesz, de szervezik már a kézműves vásárt is, amire jelentkezőket várnak. Idén mintegy 200 kézművesnek biztosítanak helyet a vásárban. A helyi zenekarok is jelentkezhetnek már, akik majd főszínpadi keretek között léphetnek fel. 

A városnapok szervezői nem árulták el több fellépő nevét, viszont a közeljövőben tájékoztatnak a további programokról, fellépőkről és eseményekről egyaránt. 

Hirdetés