Hirdetés

Még nem lélegezhetünk fel

Bár sokan emlegetik, hogy lassan véget ér a járvány, ez nem teljesen igaz, hiszen valamilyen formában itt marad és meg kell tanulni együtt élni vele, viszont a kórház készül a visszarendeződésre és jó hír az is, hogy már kezd visszaépülni az emberek bizalma, egyre többen keresik fel a járóbeteg rendelőt is.

András Nagy Róbert menedzser elővigyázatos ezzel a kérdéssel, ugyanis, mint mondta, sokan a különböző nyugati országokat veszi alapul, viszont azokban az országokban magasabb az átoltottság és az ott élők szociális kultúrája teljesen más, mint a mienk. Ezt figyelembe véve nehéz azt mondani, hogy nálunk is a vége felé tart a járvány és előfordulhat, hogy valamilyen szintű visszatérés idén ősszel még lesz. Erről nincsenek adatok, de a logika erre utal. Ugyanakkor az elmúlt időszakban enyhe tüneteket produkáló hullám volt, és talán tényleg a vége felé tart ez a rémtörténet. A következő időszakban a legfontosabb az, hogy miként térnek vissza a kórházak a normális kerékvágásba, mi lesz az új normális, hogyan rendelkeznek majd a minisztériumok és milyen átszervezésekre lesz szükség.

Az, hogy máról holnapra vége a járványnak, nem történik meg, kell egy kifutási idő, ami legalább két-három hónap lesz, és azok a betegek, akik valamiért elveszítették a bizalmat a rendszer iránt, vissza kell kapják a bizalmat. Ez nemcsak egy kórházon múlik, hanem kormányszintű stratégiára van szükség. 

Hirdetés