Hirdetés

Támogatás fiataloknak

A StartUp Covasna a NEETs kategóriába tartozó fiatalok jelentkezését várja, akik visszanem térítendő támogatás által szeretnék létrehozni új vállalkozásukat. Az új kiírás azoknak a18-29 év közötti munkanélküli fiataloknak szól, akik nem vesznek részt oktatásban vagyképzésben. A vállalkozásfejlesztés támogatása a NEETs fiatalok integrálása által című projektet az Európai szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 által.

A résztvevők egy vállalkozói képzés keretén belül fejleszthetik készségeiket. A képzés elvégzése után a résztvevőknek lehetőségük nyílik megpályázni 25 000 euró értékű visszanem térítendő támogatást, amelyre az üzleti tervek versenyén kerül sor. A nyertesek legalább egy munkahely létrehozását kell vállalják az újonnan létrehozott cég által. A fiatal vállalkozók egy sor elszámolható költség közül választhatnak. A támogatás utalása kétrészben történik, a támogatás 75%-át a vállakozás létrehozásakor, míg a további 25%-ot  a második részletben utalják ki a nyerteseknek.

Grüman Róbert, a StartUp Covasna elnöke kiemelte: ‘Ma egy fiatalnak aki saját vállalkozást szeretne nagyon sok lehetősége van. Az elmúlt években több mint 200 új vállalkozás jött létre startup támogatások révén. Több sikeres háromszéki fiatal vállalkozót mutattunk be a szervezetünk facebook oldalán is, azzal a céllal, hogy motiváljuk azokat akik saját vállalkozás indításában gondolkoznak. Az a célunk, hogy minél több támogatás a régióba érkezzen az új 25000 eurós kiírás által is, ezzel is hozzájárulva a megye gazdasági fejlesztéséhez.’

Hirdetés