Hirdetés

Virág helyett elismerést!

Tavaly kezdődött, de idén is tartották azt a kezdeményezést, ami arról szól, hogy virág helyett, megbecsülést, elismerést és hangot kapjanak a nők a Nemzetközi Nőnap alkalmával. A mottó: több figyelmet, esélyegyenlőséget a nőknek, amely most minden eddiginél erőteljesebben hívja fel a figyelmet a tettekre, amelyek elősegítik a nemek közötti egyenlőséget.

Az ENSZ elemzései szerint, a pandémia visszafordította a több évtizedes folyamatot, ami fejlődést hozott a nők jogainak és egyenlőségének kérdésében. Ez nem csak a munkaerőpiaci helyzetüket, de a fizikai és lelki egészségüket, illetve az oktatáshoz való hozzáférésüket is jelentősen befolyásolta. A koronavírus-járvány idején a nőkkel szemben elkövetett erőszakos cselekmények száma ugrásszerűen megnőtt, és a pandémia kedvezőtlenül befolyásolta jövedelmüket is – derült ki az Európai Parlament (EP) megbízásából a nemzetközi nőnap alkalmából készült és pénteken közzétett Eurobarométer felmérésből.

Sepsiszentgyörgyön, Legyen más a Nőnap! Figyeljünk a nőkre! címmel szerveztek akciósorozatot, melynek révén a város különböző pontjain kitűzőket osztogattak március 8-án, melyekre rövid mondatokat írtak fel, jelezve a nők és férfiak közti megkülönböztetést, legyen szó fizetésről, munkalehetőségekről vagy akár a fizikai kinézetről. 

Hirdetés