Hirdetés

Március 15 Sepsiszentgyörgyön

Tegnap végre, két év után a megszokott keretek között gyűlhettek össze Kovászna megye városainak, falvainak lakói, hogy összetartozásunkat megéljék.Sepsiszentgyörgyön  cserkészcsapatok, majd a hagyományőrző huszárok lovas felvonulása után a Szózat dallama töltötte be a teret.

Antal Árpád polgármester felszólalásában elmondta: ez egy olyan nap a magyarság történetében, amelyből mindig erőt és bátorságot meríthetünk küzdelmeinkhez. Ez a nap örök mementó: emlékeztet bennünket arra is, hogy milyen drágán adják a szabadságot. A polgármester beszélt az  az ukrajnai háborúról, tekintettel az érintett kárpátaljai magyarságra. Ugyanakkor a népszámláláson és a magyarországi választásokon való felelős részvételre biztatta a jelenlevőket.

– Ma Gábor Áronra, Kossuth Lajosra, Széchenyi Istvánra, Bem Józsefre, és nemzetünk számtalan kiemelkedő alakjára emlékeztünk, akiknek bátorsága évszázadok óta erőforrás a magyarok számára még a legkilátástalanabb helyzetekben is. Az emlékezetből gyűjtsünk erőt a kitartáshoz és alázatot a hálához, mert ma itthon, Sepsiszentgyörgyön, Székelyföldön, Erdélyben béke van, hangzott el Antal Árpád-András polgármester ünnepi beszédében.

A főtéren a a Mikes Kelemen Líceum kórusa, majd a Plugor Sándor-iskola két diákja, végül a Székely Mikó Kollégium tanulói és a Kincskeresők Néptáncegyüttes léptek fel,

Hirdetés