Hirdetés

Méltó emlék a sportiskola elődeinek

Egykori és jelenlegi diákok, sportolók, tanárok jelenlétében szervezett ünnepségsorozatot szerdán a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub, melynek során kopjafát állítottak és emlékplakettet avattak az elődök emléke előtt tisztelegve. 

Nemes Áron, a sportklub vezetője az elmúlt 60 évet méltatta, mint mondta idén megjelent az iskola monográfiája is, amelyben megelevenedik az iskolában zajló sportoktatás története, a sportolók pályafutása, de az intézmény mindennapjairól is lehet olvasni. 

Az ünnepségen kettős emléket állítottak: emléktáblát avattak a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt Köpe András tanár emlékére, valamint kopjafát állítottak az elhunyt diákok emlékére is, a korábban átadott, elhunyt tanárok emlékére állított kopjafa mellé.

Ez a kopjafa méltó emléke és jelképe a mindenkori alázatnak, áldozatnak, kitartásnak, amit meghoztak a diákok. Az áldozatnak mindig van eredménye akkor is, ha nem látványos és azonnali, jelképezi az emlékezés szükségszerűségét azokról, akiknek a szentgyörgyi sport mindennél fontosabb volt és kitartóan sportoltak. A két kopjafa annak a jelképe, hogy van követendő út, vannak akik letették ennek alapjait és méltán érdemlik ki tiszteletünket – fogalmazott Nemes Áron. 

Az ünnepség Incze Sándor református lelkész áldásával ért véget, majd Tóth Birtan Csaba Sepsiszengyörgy alpolgármestere és Nemes Áron a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub elnöke leplezték le a plaketett és a kopjafát, amit Kiss István egykori tornaedző faragott. 

Hirdetés