Hirdetés

Készülnek a visszarendeződésre

Óvatosan és fokozatosan készül a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház a visszarendeződésre, de néhány korábban hozott intézkedést megtartanak, mert a koronavírus nem tűnt el.

Áprilistól azonban lazítások és átszervezések lesznek az egészségügyi intézménynél. Az elmúlt napokban az az általános döntés született, hogy az osztályokat részlegesen átszervezik, főként azokat, amelyek érintve voltak a Covid ellátás miatt és korábban más helyszínekre költöztették. A kórházban áprilistól új intézkedések lépnek életbe, így a betegek tesztelésekor a PCR tesztelésről áttérnek a gyorstesztre, de megtartják a három szintű szervezést, marad a Covid pozitív, negatív illetve koronavírus gyanús részleg.

Egy másik fontos intézkedés, hogy visszatérnek arra a rendszerre, amikor a járóbeteg rendelőn keresztül küldőpapírral is lehetséges lesz a beutalás a különböző  osztályokra. Fontos azonban, hogy a következő időszakban  a hangsúlyt azokra a betegekre fektessék, akik esetében nagyon fontos az orvosi beavatkozás, műtét, így a műtétek sorrendjét medikális alapokra helyezik az orvosok.A visszarendeződés része, hogy a következő napokban az onkológia osztály  visszaköltözik a fertőző épületébe, ahol a fertőző osztály is működik gyerekeknek, illetve felnőtteknek. András Nagy Róbert elmondta: Európa szinten figyelik az esetszámokat, az adatok pedig növekednek,  éppen ezért nem bízzák a véletlenre a következő időszakot, mert bármikor szükség lehet a Covid alatt kialakított rendszer visszaállítására.

Dr. Rosu Mátyás orvosigazgató a felelősségteljes viselkedés fontosságát emelte ki, mint mondta, április elsejétől a poliklinikán megszűnik a triázs, már most csökkentettek a személyzet számán, de nagyon fontos, hogy az ott jelentkező betegek továbbra is tartsák be a járványintézkedéseket: ne menjenek korábban a programált időpontnál, viseljenek maszkot és tartsanak távolságot a többi betegtől. 

Hirdetés