Hirdetés

Aki koronavírusos, maradjon karanténban!

Bár a vészhelyzet magával hozta a járványügyi biztonsági intézkedések feloldását, több súlyos eset is történt a megyei kórházhoz tartozó járóbeteg rendelőben az elmúlt időszakban. Vannak, akik sokkal korábban érkeznek a rendelésre, mint a lefoglalt időpont, többen nem viselnek maszkot, de sajnos olyan eset is történt, hogy igazoltan koronavírusos beteg állt sorban a többi pácienssel a poliklinikán. Országos szabályozás hiányában, hivatalos intézkedést nem lehet tenni ilyenkor – mondta Rosu Mátyás orvosigazgató, viszont az illetőt megkérték, hogy távozzon. A kórház vezetősége elmondta, nem ez volt az egyetlen ilyen eset, éppen ezért nyomatékosan felkérik a lakosságot, hogy viselkedjenek felelősségteljesen.

–  Mindegy milyen fertőző betegségünk van, lehet himlő, influenza vagy más virózis, ilyenkor jóérzésből, a mások iránti tiszteletből és a közegészségügyi szabályok betartása miatt fontos, hogy szigetelődjünk el, ne menjünk emberek közé, hiszen könnyen megfertőzhetünk másokat – hangsúlyozta az orvos. 

Mint mondta, a teljes lakosság részéről szükség van felelősségteljes magatartásra. A kórházban fekvő betegeket is meg lehet már látogatni, de megfelelő viselkedéssel: maszkviselés, távolságtartás, a látogatottak védelme érdekében.  Egyébként a kórházban és a poliklinikán továbbra is kötelező  a maszkviselés, ami a látogatókra is érvényes a  távolságtartással és kézfertőtlenítéssel együtt. 

Hirdetés