Hirdetés

Hazatért Áronka, a kutyatámadást szenvedett kisfiú

Számos műtéti beavatkozást követően, fizikailag a gyógyulás útjára lépett Áronka, az a kisfiú, akit február közepén ért kutyatámadás Sepsiszentgyörgyön. A közösség ismét megmutatta erejét, pénzt és más adományokat gyűjtöttek a családnak, akik el is költöztek korábbi lakhelyükről. Az elmúlt hetekben a kisfiút 13 alkalommal műtötték meg az orvosok, 13 alkalommal altatták el, az ötödik műtétnél még mindig kritikus volt az állapota. Először a mély, életveszélyes sebeit látták el, összevarrták az inakat, izmokat, majd helyreállító, plasztikai műtétek következtek. A műtétek óta eltelt időszakban a kisfiú sebei szépen gyógyulnak, a plasztikai beavatkozás is sikeres volt, már tudja mozgatni végtagjait, tud járni is, a lelkiállapota pedig napról napra jobb.

A kisfiú állapotát és helyzetét az első perctől figyelemmel követte Rétyi Helén, sepsiszentgyörgyi vállalkozó, aki több Facebook-csoportban is gyűjtést indított a család támogatására, ugyanakkor, folyamatosan látogatta Áronkát a kórházban és segítette a családot az újrakezdésben. A közösségi összefogásnak köszönhetően pedig 20 ezer lejt sikerült összegyűjteni, de cégek is adakoztak. A pénzösszeg mellett különböző háztartási gépeket, bútorokat is vásároltak a család részére, így az új lakásban komfortosan, nyugodtan élhetnek a következő hónapokban.

Az ügyben egyébként új fejlemények is vannak, ugyanis az ügyészség meghosszabbította annak a sepsiszentgyörgyi állatorvosnak a házi őrizetét, akinek vélhetőleg a kutyái támadtak rá a kisfiúra. A férfit azzal gyanúsítják, hogy nem gondoskodott arról, hogy a veszélyes kutyái ne hagyhassák el az udvarát. A házi őrizetet ezúttal 60 nappal, június 22-ig hosszabbították meg, a kutyákat pedig továbbra is azon a menhelyen tartják, ahová korábban szállították azért, hogy mintavételt végezzenek annak megállapítására, hogy azok támadták-e meg a gyermeket. 

Hirdetés