Hirdetés

Júniusban Székely Vágta

A szervezők sajtótájékoztató keretében jelentették be az idei Székely Vágta dátumát, a rendezvényt idén június 17–19-e között tartják, a futamokra pedig június 10-én 15 óráig lehet jelentkezni. Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot, a Székely Vágta nevezési díja 1200 lej. Lovas lehet bármely 18. életévét betöltött személy.

A Székely Vágtára bármilyen fajtájú és nemű, 5 éves vagy idősebb ló, kivéve ismeretlen származás, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Nem vehet részt a Székely Vágtán argentin póló póni, Akhal Teke, angol telivér, verseny félvér fajtájú vagy genetikailag oda sorolható ló. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75%-ot – részletezte Demeter János főszervező, majd kiemelte, hogy a lovasoknak 1000 lej utazási költséget is fizetnek pozitív állatorvosi vizsga esetén.

A Székely Vágta díjai sem változtak: az első három helyezett jogot nyer a Nemzeti Vágtán való részvételre, ezen felül díjazzák az előfutam győztesét, valamint az első díjas 6000 lejt, a második díjas 4000 lejt, a harmadik díjas 3000 lejt, a negyedik helyezett pedig 2000 lejt vihet haza.

A Góbé futam nevezési feltételei csak részben térnek el a másik futamétól: ide bármilyen fajtájú és nemű, 5 éves vagy idősebb lóval lehet nevezni, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Itt 500 lej értékű az utazási költség pozitív állatorvosi vizsga esetén. Pénznyeremények: I díj: 3000 lej; II. díj: 2500 lej; III. díj: 2000 lej.

Hirdetés