Hirdetés

Ellenőrizni kell az érvényességet

A beküldött népszámlálási kérdőívek mintegy 6–8 százaléka érvénytelen, érdemes tehát ellenőrizni, hogy a sajátunkat elfogadta-e a rendszer. Az érvényességet a dovrec.insse.ro oldalon kell ellenőrizni a kérdőív beküldését követő legtöbb 7 nap után – mutat rá a Népszámlálás.ro sajtóközleménye.

A népszámlálás magyar kampányának szervezői kiemelik: eddig elsősorban a népszámlálási kérdőív kitöltésére biztatták a romániai magyar lakosságot. „Ahhoz azonban, hogy biztosak legyünk abban, hogy aki megválaszolta a kérdőívet, az tényleg meg van számolva, szükség van arra is, hogy mindenki ellenőrizze, hogy a kérdőívét az Országos Statisztikai Hivatal hivatalosan is elfogadta-e, validálta-e” – hívják fel a figyelmet.

Azok körében fordul gyakrabban elő, hogy a statisztikai intézet nem validálja a kérdőívüket, akik önállóan, számlálóbiztos segítsége nélkül regisztráltak. Az ok az lehet, hogy sokan részlegesen töltötték ki a kérdőívüket, nem válaszoltak minden kérdésre.

Ha valakinek a kérdőívét nem fogadták el, május 15-ig van lehetősége javítani a hibákat. Ehhez újra kell regisztrálnia a teljes háztartását, azonban csak azokat a személyi kérdőíveket kell újra kitöltenie, amelyeket nem fogadtak el.

Hirdetés