Hirdetés

Mindenki lehet az osztály vesztese-könyv a bántalmazásról

Rendkívüli, online író-olvasó találkozóra került sor csütörtök délután a Székely Mikó Kollégiumban, ahol a diákok Wéber Anikó íróval beszélgethettek legismertebb könyvéről és más, az írással kapcsolatos témákról.

A legismertebb könyve Az osztály vesztese, amit nemcsak a diákoknak, hanem szülőknek, pedagógusoknak is ajánlanak, hiszen olyan témákat boncolgat, mint a bántalmazás, de az áldozat mellett a bántalmazó és a megfigyelők szemszögéből is. A diákok kérdeztek az írótól, aki készségesen válaszolt minden kérdésükre, arra, hogy miként születik meg egy könyv, hogyan alakítja a karakterek sorsát, milyen érzések kavarognak benne egy-egy történet megírásakor. Wéber Anikó szerint fontos, hogy az iskolai bántalmazásról minél több könyv szülessen, hiszen nagyon aktuális a téma, az osztályfőnökök és pszichológusok segítségével azonban fel lehet dolgozni az osztályt érő negatív eseményeket is.

Minden osztályközösség más, ezért nincs általános recept a bántalmazás ellen, viszont az odafigyelés, segítségnyújtás nagyon fontos – mondta, kiemelve, hogy az, ha valakit bántanak és a többiek elmondják a tanároknak az nem árulkodás, hanem segítségnyújtás és segítségkérés. Ezt kellene megtanítani a gyerekeknek, hogy bátran kérjenek segítséget, álljanak ki magukért és egymásért is. 

Hirdetés