Hirdetés

25 éves a sepsiszentgyörgyi felsőoktatás

Június 16-án Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és dr. Csák László, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett karának közigazgatásért felelős vezetője közös sajtótájékoztató keretében számoltak be a sepsiszentgyörgyi közigazgatási szakot érintő várható fejleményekről és az  önkormányzatokkal való együttműködéséről a 2022-2023-as tanévében.

Dr. Csák László elmondta, hogy az erdélyi magyar nyelvű felsőoktatás idén 150 éves, a sepsiszentgyörgyi felsőoktatás pedig jövőre lesz 25 éves. Az új tanévben Tudományos Diákköri Konferenciát szerveznek, nemzetközileg ismert oktatók tartanak majd előadásokat, illetve lehetőség nyílik különböző Erasmus-programokban való részvételre. Technikai szempontból korszerűsítik a tantermeket, négy termet szerelnek fel modern számítógépekkel és interaktív táblákkal. Idén ősszel a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi karának magyar tagozatán 14 tandíjmentes, államilag támogatott helyet és több mint 30 tandíjas helyet hirdetnek meg.

A júliusban történő felvételre való jelentkezés online módon fog történni.Tamás Sándor arra biztatta a fiatalokat, hogy minél többen iratkozzanak be a sepsiszentgyörgyi egyetemre és vállaljanak itthon munkát. A megyei önkormányzatnál és a hozzá tartozó intézményeknél összesen 2574 állás van, amelyből 754 még betöltetlen, főként az egészségügyi, valamint a szociális ágazatban.

Hirdetés