Hirdetés

Ésszerűbb szabályozás mellett biztonságos, korszerű és környezetbarát iskolák

Új szabályozást dolgozott ki a fejlesztési minisztérium az iskolák és líceumok megépítésére vonatkozóan – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető.

Az RMDSZ első számú prioritása a korszerű körülmények között zajló minőségi oktatás, és elévült, negyedévszázados szabályok mentén nem lehet korszerű iskolákat építeni. Ezért volt szükség arra az egyszerű és ésszerű új szabályozásra, amelyet a fejlesztési minisztérium a gyermekek biztonságát, a korszerű oktatási feltételek biztosítását és a környezetvédelmet szem előtt tartva dolgozott ki” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: az új szabályozás a 25 éve hatályos, elévült rendelkezéseken javít és egyszerűsít, ugyanakkor rendelkezik olyan fejezetekről is, amelyek nem szerepeltek a régi jogszabályban, mint például az informatika labor felépítése. Biztonságos iskolák megépítését szabályozza az új rendelkezés, ahol egészséges és korszerű körülmények között lehet tanulni. A fejlesztési minisztérium új rendelkezése mellett továbbá energiatakarékosabb, környezetbarát iskolák épülhetnek – hangsúlyozta az RMDSZ-es miniszter.

A régi, közel 200 oldalas rendelkezéshez képest az új szabályozás feleakkora, és gondosan kidolgozott rendelkezéseket tartalmaz, amelyek figyelembe veszik az új iskolaműködési szabályokat is, illetve a telekelés területén érvénybelépett új rendelkezéseket.

Hirdetés