Hirdetés

Interjú a Földdel – interaktív környezetvédelmi program

Interjú a Földdel – ezzel a címmel indít projektet a Panta Rhei Egyesület, amelynek célja új, kreatív megoldásokat találni a klímaváltozás hatásaira és a környezetvédelem növelésére. Ennek érdekében különböző rendezvényekkel, műhelygyakorlatokkal készülnek a szervezők. 

Fazakas Enikő pszichológus elmondta, a projekt ötlete abból az igényből született, hogy új, kreatív megoldásokat találjak a környezetvédelem és az éghajlatváltozás környezeti hatásaira. Mint mondta, abban hisznek, hogy a hosszú távú és fenntartható változás alapja a környezethez való hozzáállás megváltoztatása, valamint az egyén és a természet közötti kapcsolat tekintetében a perspektívák megváltoztatása.A projekt június 23-án kezdődik, három napon át tartják az Interjú a Földdel integrált és interaktív rendezvényt, amelyben a résztvevők saját élményt szerezhetnek a természettel való kapcsolódás, a természet művészet és a környezettudatosság és éghajlat változást befolyásoló tényezőkhöz kapcsolódó egyéni és közösségi cselekvési lehetőségek megtalálásában. 

A három napos esemény során a résztvevők délelőtti és délutáni szociodráma, land art és ökopszichológiai műhelymunkákon vehetnek részt. Az alkalmazott ökopszichológia foglakozások alatt és a szociodráma kínálta keretben a workshopokon, a jelenlévőket közös gondolkodásra és egy komoly játékra hívják, amelyben interjút is készítenek a Földdel. 

Érdeklődni, jelentkezni az egyesületnél vagy Fazakas Enikő pszchoterapeutánál lehet. 

Hirdetés