Hirdetés

Három ország fogathajtói versenyeztek

Háromcsillagos nemzetközi fogathajtó versenyt és a romániai fogathajtó bajnokság második fordulóját is megtartották a hétvégén Oltszemen. Az összesítésben Bartha Eduárd lett az első a nemzetközi szakaszon, az országos versenyben pedig a tiszakécskei Szabó Zoltán. A résztvevők száma is bizonyítja, hogy egy felívelő sportágról van szó, és egyre többen felfigyelnek határon túl is Székelyföldre, Háromszékre, azon belül Oltszemre.

Fodor István, Bodok község polgármestere az esemény megnyitóján büszkeségének hangot adva elmondta, megtiszteltetés, és a verseny színvonalát is igazolja, hogy a hazai csapatok mellett Magyarországról és Görögországból is érkeztek résztvevők. Magyarország Kormánya több program révén is hangsúlyt fektet az erdélyi lovassport megerősítésére.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kiemelte: „Az a cél, hogy tömegesítsük a lovassportot, minél több gyerek és fiatal kezdjen el lovagolni tanulni, annak érdekében, hogy majd erre lehessen építeni a versenysportot. Mindig alulról kell építkezni, még akkor is, ha időigényes. Nekünk, magyaroknak az az érdekünk, hogy azt a lovaskultúrát, ami jellemző volt ránk, visszatanuljuk.”  

Hirdetés