Hirdetés

Góbéfest és Székely Fesztivál is zajlott a hétvégén

Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ezen a hétvégén két nagyméretű külföldi rendezvényen vettek részt. Június 20-24. között Manchesterben a Góbéfesten, valamint Budapesten a Székely Fesztiválon népszerűsítették Háromszék kulturális és turisztikai értékeit. 

 A 2017-ben első ízben megszervezett Góbéfest célja megismertetni Manchester és a környék lakosságával a székely kultúra és hagyomány sokszínűségét és gazdagságát. A Visit Covasna csapata Románia manchesteri Főkonzulátusán találkozott Andreea Berechet főkonzullal, akivel megvitatták az együttműködési lehetőségeket az Egyesült Királyság utazásszervezőivel, hogy Háromszéket és a régiót is bevonják turisztikai kínálatukba.

A világjárvány korlátozásai után, idén nyolcadik alkalommal szervezték meg a Székely Fesztivált a budapesti Millenárison. A korábbi évekhez hasonlóan bemutatásra kerültek a legnagyobb külhoni magyar nemzetrész kulturális, gasztronómiai, turisztikai és kézműves értékei. A több tízezres érdeklődő közönséget vonzó rendezvényen a Visit Covasna csapata a megye turisztikai értékeit ismertette, ugyanakkor lehetőséget adott a látogatóknak a mézeskalács díszítés fortélyainak elsajátítására is.

Hirdetés