Hirdetés

Gigaadósságok a vízszolgáltató felé

A többi lakóval szemben igazságtalan, ha pár lakó elmulasztja a víz- és szennyvíz számla kifizetését. Nehezebb a helyzete azoknak a lakótársulásoknak, amelyek 6 számjegyű összegekkel tartoznak a Közüzemek Rt. felé.

– Mivel Sepsiszentgyörgyön egy-egy lakótársulás olyan mértékű adósságot halmozott fel, amelyet nem tudnak egyi napról a másikra rendezni, megpróbáltunk olyan megoldást találni, amely a fogyasztóknak is megfelel: több részletre osztjuk fel az adósság törlesztését – fogalmazott Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője.

Az igazgató elmondta: a legtöbb lakótársulás képviselője megértette a helyzet súlyosságát, aláírta az elmaradások részletes fizetését célzó megegyezést. Ilyen esetben az összeg sem nő tovább, az elmaradásra nem számolnak a továbbiakban késedelmi kamatot. Kisebb elmaradások esetén 12 hónapra osztották fel a részleteket, a jelentősebb összegek esetében viszont ez az idő, akár 36 hónapot is elérhet.

Pillanatnyilag két olyan lakótársulás van Sepsiszentgyörgyön, amelynek a lakóbizottsági elnökével a héten sikerült megegyeznünk: a Căminului társulás, amelynek 440 000 lejes gigatartozása van és 36 részletben fizeti ki azt, illetve a Váradi, amelynek 360 000 lej az adóssága és amelynek képviselőjével szintén úgy tűnik, hogy egyezségre jutottak.

Hirdetés