Hirdetés

Külföldi állásokat hirdetnek

Mintegy 380 munkahelyet hirdetnek Kovászna megyében az Eures hálózaton keresztül külföldre, a cégek szakmunkásokat, képesítés nélküli személyeket, de felsőfokú végzettséggel rendelkezőket is várnak.

A legtöbb munkahely a feldolgozóiparban és mezőgazdaságban van, Norvégiába és Hollandiába is várnak munkásokat, a fizetés bruttó 8-10 euró óránként és itt nyelvtudást sem kérnek a jelentkezőktől. Írországba beteggondozókat keresnek, itt kötelező az alapfokú angol nyelvtudás, illetve a szakirányú ápolói végzettség és a tapasztalat is. Itt óránként bruttó 11-13 eurót fizetnek. Ami a közép- és felsőfokú végzetteknek közzétett állásokat illeti: IT mérnököket keresnek Máltára és Hollandiába, itt is kötelező a nyelvismeret, a fizetés pedig 30 ezer euró egy évre. Németországba postásokat, árukihordókat keres a Német Posta, itt is kötelező a nyelvtudás valamint tapasztalat ezen a téren.

Az állásokról érdeklődni a megyei munkaügynél lehet az Eures irodában, ahol a különböző kiutazással kapcsolatos részletekről is tájékoztatják az érdeklődőket.

Hirdetés