Hirdetés

Összeírópontokat hoznak létre

Egy országos rendelet értelmében összeírópontokat hoznak létre a napokban azokon a településeken, ahol gond van a lekérdezéses szakasszal, akadozik a népszámlálás folyamata. Illés Andrea, a Kovászna Megyei Statisztikai Hivatal igazgatója elmondta: a 11-es határozat értelmében alakítják ki ezeket az irodákat, amelyek az önkormányzat által jönnek létre, és ahol várják a lakosságot, azokat, akiket eddig nem számoltak meg.

Kovászna megyében 15 ilyen számlálóközpont lesz, 5 Sepsiszentgyörgyön, 1-1 a nagyobb városokban. Bodzafordulón kettő, illetve Zágonbárkányban, Kökösben, Esztelneken, Uoznban és Torján is berendeznek egy-egy központot. Az összeírópontokban egy számlálóbiztos dolgozik és napi 10 órában fogadják majd a lakosságot. Az igazgató szerint szükség van ezekre a pontokra, ugyanis így talán jobban megmozdul a lakosság, azok is bemennek, akiket nem találtak otthon a számlálóbiztosok.

A zökkenőmentes lebonyolításhoz számlálóbiztosokat is keresnek, Sepsiszentgyörgyön az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában várják az olyan, akár tapasztalat nélküli és legalább középfokú számítógép-kezelői ismeretekkel rendelkező személyeket, akik napi hat órát rá tudnának szánni a népszámlálásra, amely július 17-ig tart.

Hirdetés