Hirdetés

A Föld után a Holdat is elhozzák

A tavaly több ezren látták a Földet, azaz a Gaia elnevezésű alkotást lebegni az Erzsébet parkban a tó felett, idén az önkormányzat a Holdat is bemutatja Sepsiszentgyörgyön.

Museum of the Moon elnevezésű alkotás is, akárcsak a Gaia,  Luke Jerram munkája, ez szintén a tó felett kap helyet a központi parkban, hiszen ez a tavaly is ideális helyzínnek bizonyult.

Az alkotás 7 méter átmérőjű és a Holdnak NASA-fotók alapján készített hű mását mutatja be. A megvilágított gömb felülete megközelítőleg 1:500 000 méretarányos, így minden centimétere 5 kilométert mutat be a Hold felszínéről.

A Hold a parkban, egy zöld oázisban tündököl majd, így a látogatóknak a természet közelében, egy mesés helyszínen lesz lehetőségük az univerzummal való (újra)kapcsolódáshoz.

A fényinstalláció mindeddig a világ legkülönlegesebb helyszíneire jutott el, csodát varázsolva templomokba, múzeumokba, parkokba és irodaépületekbe is. Az alkotás közelebb hoz bennünket egy igen erős szimbólumhoz, hiszen a Hold mindig is az inspiráció forrása volt az emberek számára, egy olyan elem, amely szétszakíthatatlan kötelékeket hoz létre.

Esős vagy viharos időjárási viszonyok esetén az installációt ideiglenesen leengedik. A kiállítást a Lights on Romania és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala szervezi.

Hirdetés