Hirdetés

Még nincs gond, de a kórház felkészült

Országos szinten egy hét alatt megduplázódtak a koronavírus esetszámok, ezért indokolt a tesztközpontok megnyitása, hogy a lakosság tesztelni tudjon szükség esetén. Kovászna megyében egyelőre nem nőttek az esetszámok, a kórházban sincs sok koronavírussal beutalt páciens. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság elmúlt két hétre készített statisztikája szerint, a koronavírusos megbetegedések aránya alacsony a megyében. Két hét alatt 29 esetet jegyeztek, Sepsiszentgyörgyön 10-et, Kőröspatakon hatot, Kovásznán ötöt, Uzonban és Bodzafordulón két-két esetet, Árkoson, Hídvégen, Előpatakon és Nagybaconban egy-egy esetet.  

András Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója lapunknak elmondta: jelenleg két-három személy van kórházban, akit koronavírussal kezelnek, egyelőre nem nőttek az esetszámok. Ami a tesztelési, felmérő központot illeti, eddig is működött a kórház udvarán, igazából sosem zárták be, viszont érdeklődés hiányában a személyzetet átcsoportosították. A központ a továbbiakban is működik, amennyiben szükség lesz rá. 

A megyei kórházban egyelőre nem hoznak rendkívüli intézkedéseket, a látogatás is megengedett, különböző feltételekkel. Beteget látogatni hétfőn, szerdán és pénteken lehet, 15 és 16 óra között, 15 percig. A Covid-osztályon fekvő betegeket látogató személyeknek előzetesen fel kell iratkozni. Ugyanakkor, a látogatók számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk, illetve a lábbelire felvett cipővédő viselete, a kezek fertőtlenítése, illetve be kell tartaniuk az egészségügyi személyzet instrukcióit.

Hirdetés