Hirdetés

Zajlanak az előkészületek

A DbutanT Fesztivál 7. kiadásának előkészületei már javában zajlanak, megalakult az öt színházművészeti szakemberből álló zsűri.

A tavalyi évhez hasonlóan a DbutanT Fesztivál-verseny két szakaszban kerül megrendezésre. Az első szakaszra, a DbutanT Nemzetközi Díszlettervezői Programra szeptember 19-24. között kerül sor Konstancán. Itt a versenyzők a terület olyan vezető személyiségeinek irányítása alatt fognak dolgozni, mint Jean-Guy Lecat (FR), Nic Ularu (RO, USA), Carmencita Brojboiu (RO), Paweł Dobrzycki (PL) és Helmut Sturmer (DE, RO).

A program során készült alkotásokat dokumentálják és részben vagy egészben, videók, fényképek, vázlatok és modellek kíséretében egy vándorkiállítás keretében kiállítják.A második szakasz, a DbutanT Versenyelőadások, október 17-23. között kerül megrendezésre Sepsiszentgyörgyön. Itt a fesztivál zsűrije által a versenyzők által benyújtott pályaművekből kiválasztott öt előadás kerül bemutatásra.Az idei díj két fiatal nyertes számára lehetőséget biztosít arra, hogy díszlettervező vagy segéd díszlettervező legyen a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színházban és a Konstancai Állami Színházban színpadra kerülő előadásban.

Hirdetés