Hirdetés

Drága lesz az iskolakezdés

Az iskolakezdés hamarosan eljön minden általános és középiskolásoknak, így a szülőknek is fel kell készülni, főleg az anyagiak miatt. Az átlagárakról elmondható, hogy a töltőtollak, golyóstollak, a színes ceruzák, a radírgumik, a grafit ceruzák és a tolltartók ára mintegy 20 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest.

Ugyanakkor a boltokban különböző csomagokat is összeállítanak, akár iskolatáskával, akár anélkül. Egy úgynevezett alapcsomag ára 200-250 lej között van, a legtöbb szülő pedig ezt választja, mivel csak a legszükségesebbeket veszik meg. Az alapcsomag különböző típusú füzeteket, borítókat, ceruzát és színes ceruzát, tollat, golyóstollat tartalmaz, de táskát vagy más kiegészítőket is, így azonban az ár is emelkedik, akár 500-600 lejig.

Az osztályfőnökök, tanítók egyébként azt javasolják a szülőknek, hogy várjanak a nagy bevásárlással, ugyanis nem biztos, hogy mindenre szükség lesz, amit megvesznek, illetve szeptember végétől már jelentős kedvezmények vannak a különböző termékekre.

Hirdetés