Hirdetés

Folytatják a beruházásokat

A Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) első szakaszában finanszírozott beruházások folytatásáról, a határidő meghosszabbításáról döntött mai ülésén, a fejlesztési minisztérium javaslatára a kormány – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető.

A fejlesztési miniszter elmondta: „a mai intézkedés hiányában az elkezdett beruházások leállnának. A kormány döntése alapján befejezhetik az elkezdett építkezéseket, felújításokat, így a már befektetett közpénz is megtérül.”

A kormány döntése az összesen 4.502, a Helyi Fejlesztések Országos Programjának első szakaszában finanszírozott beruházás közül 733 folyamatban lévő befektetést érint. Az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumtól kérhetik a határidő meghosszabbítását a finanszírozási szerződés lejárta előtti három hónapban.

Ugyanakkor, azoknak a beruházásoknak az esetében, amelyek el sem indultak, azaz egyetlen számlát sem nyújtott be a kedvezményezett önkormányzat a minisztériumnak elszámolásra, a határidő hosszabbítás lehetősége nem alkalmazható.

Hirdetés