Hirdetés

Átadták az iskolatáskákat

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség igazgatói értekezletén adták át a megyei önkormányzat Iskolatáska Programja révén biztosított ajándék hátizsákokat a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. A tíz éve működő projekt révén Kovászna megyében ez idáig több mint 21000 előkészítős kisdiáknak ajándékoztuk tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát”— emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. 

Kiss imre tanfelügyelő elmondta, nem lesz könnyű az idei tanév, hiszen egyrészt hamarabb kezdődik, mint a korábbi években, ez nehezíti a felkészülést, másrészt olyan változással kell szembenézniük, amelyek korábban nem voltak. Mindezek mellett bízik abban, hogy a nehézkes kezdet után sikerül a megszokott mederbe téríteni a rendszert, a tanárok, diákok és szülők alkalmazkodni fognak az új tanévszerkezethez.

A 2022-2023-as tanévben 2148 előkészítős diák kap névcédulával, szendvicses dobozzal és kulaccsal ellátott iskolatáskát. Ebben az évben 160 ezer lejt különítetett el Kovászna Megye Tanácsa erre a célra. Egy csomag értéke 74 lej. 

Hirdetés