Hirdetés

Vége az idei strandszezonnak

Ettől a héttől bezárt a városi strand, viszont újranyitják a Román Vilmos uszodát, ahová úszni, szaunázni, illetve a sóbarlangba ejtőzni várják a kikapcsolódni vágyókat – mondta Bodor Lóránd, a Sepsi Rekreatív igazgatója, aki elégedett a bevétellel és a látogatók számával is. Idén mindkettő csökkent, kevesebben látogattak a strandra, nem érte el a befogadóképesség teljes szintjét a látogatottság, és a bevétel is kevesebb mintegy 5 százalékkal csökkent.

Az összbevétel idén mintegy 650 ezer lej volt, összesen 27 200 jegyet adtak el, de arról egyelőre nincsenek adatok, hogy hányan használták a Sepsi Card-ot. Nagycsaládos jegyet 500-at értékesítettek, a délutáni belépések száma, amikor olcsóbb volt a strandolás 2400 körül volt. Felnőtt jegyet 10 500 darabot adtak el, kedvezményeset (diák, nyugdíjas) 13 800 darabot. Az igazgató úgy véli, bár a bevétel elmarad a tavalyitól, sikeres volt a szezon.

A visszaesést elsősorban az indokolja, hogy rövidebb volt a szezon az időjárási viszonyok miatt, illetve ez volt a járvány utáni első év, amikor szinte minden korlátozás nélkül lehetett utazni, amit nagyon sokan kihasználtak és külföldre mentek nyaralni.

Hirdetés