Hirdetés

Sepsi Bölcsi program Sepsiszentgyörgyön

Önálló intézménybe szervezte az önkormányzat a sepsiszentgyörgyi bölcsődéket, így az állami finanszírozás mellett az önkormányzat saját költségvetésből egészíti ki a bölcsődék kiadásait – jelentette be közös sajtótájékoztató keretében Antal-Árpád András polgármester és Albert Andrea, a Sepsiszentgyörgyi Bölcsőde igazgatója.

A Sepsi Bölcsi mint önálló intézmény ezelőtt öt héttel jött létre, amelynek igazgatásával Albert Andreát bízták meg, aki előtte hosszú ideig vezette a Gödri Ferenc Általános Iskolát.

Az új kormányhatározat értelmében a bölcsődék bekerülhetnek a tanügyi hálózatba, ennek következtében az önkormányzatoknak dönteniük kellett, hogy az intézményeket átadják az állami rendszernek vagy önálló jogi személyiséget hoznak létre és önkormányzati hatáskörben maradnak a bölcsődék. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata úgy döntött, hogy az intézmény maradjon az önkormányzati hatáskörben, idéntől lehetővé vált a kormányzati finanszírozás, a kormány által biztosított költségvetést pedig az önkormányzat kiegészíti.

A sepsiszentgyörgyi bölcsőde négy helyen működik, összesen 17 csoporttal. Az átszervezés után 58-ról 62-re nőtt a bölcsődei alkalmazottak száma és további 21 személyt alkalmaznak.

Hirdetés