Hirdetés

Két új sportberuházás kapott pénzt

Két új sportberuházás kapott zöld utat Erdélyben, a fejlesztési minisztérium Szilágy megyében, Szilágypaniton, és Bihar megyében, Kiskerekiben létesít sportpályákat – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A Haraklány községhez tartozó Szilágypanit faluban épülő sportpálya létrehozására 10 millió lej finanszírozást biztosít a fejlesztési minisztérium. Egy labdarugó mérkőzésekre alkalmas, és egy második, több sport gyakorlására alkalmas pályát hoznak létre benne, mellette öltözőkkel, zuhanyzókkal, elsősegélynyújtó ponttal, és a sportszerek tárolására alkalmas raktárakkal. A lelátókon 500 férőhelyet biztosítanak, és a sportlétesítményt esti edzésekre, mérkőzésekre is használhatják a világítást biztosító felszerelésnek köszönhetően.

A Kiskerekiben épülő sportcsarnokra közel 3 millió lej finanszírozást biztosít a szaktárca, és a pályát kézilabda, kosárlabda, röplabda és tenisz mérkőzésekhez szerelik és festik fel, amelyet a diákok használhatnak tornaórán, de a tanórákon kívül közösségi eseményeket, helyi mérkőzéseket is szervezhetnek rajta. A pályák melletti épületben öltözők és elsősegélynyújtó pont is lesz.
Hirdetés