Hirdetés

Október 10-étől indítja újra járatait a Blue Air

Csak október 10-étől indítja újra járatait a Blue Air diszkont légitársaság. A vállalat pénteki közleménye szerint jelenleg üzemanyagra sincs pénzük.

A tájékoztatásban hangsúlyozzák, a vállalat vezetői, igazgatótanácsa és részvényesei megállapították, hogy az elmúlt 48 órában jelentősen visszaestek a jegyeladásaik, és a pénzforgalmi szolgáltatóik visszatartják a jegyeladásból befolyó összegeket, így jelen pillanatban nem rendelkeznek az üzemanyag kifizetéséhez és egyéb operatív költségek fedezéséhez szükséges forrásokkal, amelyek elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy szeptember 12-étől újraindítsák a járatokat.

A beszállítóikkal folytatott egyeztetéseket követően az a döntés született, hogy október 10-étől indítják újra a felfüggesztett járatokat – hangsúlyozzák a közleményben.

Ebben ugyanakkor felhívják az elkövetkező időszakra jeggyel rendelkező utasok figyelmét, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert október 10-éig nem szállnak fel a gépeik.

Közleményében a Blue Air képviselői bocsánatot kérnek a járattörlésekben érintett utasoktól, illetve köszönetet mondanak a TAROM állami légitársaságnak, Románia miniszterelnökének, a külügyminisztériumnak, valamint a szállításügyi minisztériumnak a külföldön rekedt utasok hazaszállításában nyújtott segítségért.

Hirdetés