Hirdetés

Vakációs programok a Dohánygyárban

Építs szirénát a kerékpárodra, tudd meg, hogyan töltheted fel a mobiltelefonodat, ha sátorozni mégy és nincs áramforrásod, küldjél Morse-üzenetet, ülj be híváskezelőnek Puskás Tivadar telefonközpontjába vagy vegyél részt „rókavadászaton” (rádiólokáció) – egyebek mellett ilyen vakációs programokat ajánl a Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület. A foglalkozásokra október 25-e és 27-e között, naponta 10 és 17 óra között, a Dohánygyár második emeletén kerül sor.

– Azt szeretnénk, hogy kimozdítsuk a gyerekeket a számítógép vagy éppen mobiltelefon mellől, szervezett formában, szakemberek felügyelete mellett, érdekes, hasznos, praktikus ismereteket kínáló foglalkozásokat kínáljunk nekik – mondta el Tóth-Birtan Csaba, a Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület elnöke.

A látogatók megismerhetik a román és magyar Nobel-díjasok életútját, felvehetik a rádiókapcsolatot akár újzélandi fiatalokkal, kipróbálhatják a régi rádiókat, televíziókat, egyéb technikai eszközöket, vagy interjút készíthetnek barátaikkal az egykori városi televízió „stúdiójában”. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal által támogatott eseményen részt vesz a Puskás Rádióamatőr Klub is.

Hirdetés