Hirdetés

Nevelő jellegű intézkedést hozott néhány székelyudvarhelyi iskola

Két székelyudvarhelyi oktatási intézmény is amellett döntött, hogy ezután nem fogja saját költségből biztosítani a diákok számára a vécépapírt. Mint utólag kiderült, az összes a székelyhon.ro portál által megkeresett iskola küszködik azzal, hogy a diákok nagy mennyiségben pazarolják a toalettpapírt. 

A székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskolában a diákoknak kell megvásárolniuk a vécépapírt, Lukács Barna, az intézmény igazgatója megerősítette. Elmondása szerint az oktatási intézmény költségvetésével nincsenek alapvetően gondok, az, hogy a diákok hozzák be az általuk elhasznált toalettpapírt, leginkább a mértéktelennek tűnő pazarlásnak a következménye. Az igazgató egyúttal jelezte, a rendelkezés nevelő jellegű lehet a diákok számára; egyébként nem visszavonhatatlan a döntés, elsősorban a diákok pazarlásának csökkentése a cél. 

A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola esetében már nem is jut az oktatási intézmény éves költségvetéséből a tisztálkodási cikk beszerzésére – nyilatkozta Gergely Gábor igazgató. Az intézményvezető közölte: a kért költségvetésnek nagyjából a felét kapták meg, ez pedig korántsem bizonyult elegendőnek.

Hirdetés