Hirdetés

Csökkent a megye lakossága

Közel ezer fővel csökkent a megye lakossága az év első felében – derül ki a Hargita Megyei Statisztikai Igazgatóság előzetes eredményeket feldolgozó jelentéséből. Ez év január 1-jén közel 327 ezer fő volt a megye lakossága, ez a szám július 1-re 325 653-ra csökkent – számolt be a prefektusi hivatal ülésén Abos Mária, a Hargita Megyei Statisztikai Igazgatóság vezetője. 

Az általa bemutatott és a prefektusi hivatal honlapján közzétett féléves beszámoló szerint az előzetes adatok tükrében év elején a megye lakosságának több mint fele, 50,7 százaléka nő volt, ez az arány a vizsgált időszak végére 50,8 százalékra emelkedett.

A lakosság zöme vidéki településen él. A városi lakosság aránya 43,5%.

A legnépesebb város Csíkszereda, 40 606 lakossal, őt követi a rangsorban  Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Székelykeresztúr, Szentegyháza, Balánbánya, Borszék és Tusnádfürdő. Székelyudvarhelyen kevéssel több mint 37 ezren élnek.

A legnépesebb községek: Parajd, Korond, Gyer­gyó­remete, Csík­szent­do­mo­kos és Zetelaka . A legkisebb lakossággal rendelkező községek: Homoródalmás, Oklánd, Románandrásfalva, Kányád és Székelyderzs.

Hirdetés