Hirdetés

Tovább halasztották a Nagy István festő utca felújítását

Már elhangzott az is, hogy tavaly munkához látnak, azóta egyre valószínűbb, hogy idén sem kezdődik el Csíkszeredában a Nagy István utca teljes felújítása. Nem a pénzen múlik, olyan akadályok jelentkeztek, amelyeket senki sem látott előre. 

A tömbházakkal sűrűn beépített, jól elhatárolható városközponti lakóövezet felújításának tervét régóta csiszolgatják, már a korábbi városvezetés is célul tűzte ki ezt, és 2020-ban el is készült az ehhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány. Utána viszont nem haladt úgy a folyamat, ahogy az várható lett volna, az építőipari áremelkedések, a mobilitási terv részeként kezdődő beruházások kissé háttérbe szorították, a módosítások pedig késleltették.

A városközponti lakóövezet megújulása minden eddigi hasonló munkálatnál többe kerül majd. Bors Béla alpolgármester szerint ez várhatóan a júniusi, de legkésőbb a júliusi tanácsülésen történhet meg, utána következhet a licit kiírása a beruházás elvégzésére. Mivel a közbeszerzési eljárás befejezése az érdeklődőktől és az általuk benyújtott ajánlatoktól függ, nem tűnik valószínűnek, hogy ebben az évben már elkezdjék a munkát. 

Hirdetés