Hirdetés

Orvosolják a székelyudvarhelyi asszisztensképző helyzetét

Több konkrét megoldási javaslat is van a székelyudvarhelyi asszisztensképzőben zajló elméleti oktatás helyszínére vonatkozóan, és nem feltétlenül kell elköltöztetni a posztlíceumi elméleti oktatást a kórház épületéből – reagált a Székelyhonnak a székelyudvarhelyi városháza és a kórház szóvivője a helyi RMDSZ-nek arra a közleményére, amelyben a székelyudvarhelyi asszisztensképzés megszűnésének a veszélyére figyelmeztetnek. 

Az RMDSZ azt javasolja, hogy önkormányzati döntéssel hosszabbítsák meg az asszisztensképző jelenlegi tartózkodási lehetőségét a kórház területén, a júliusi rendes havi képviselő-testületi ülésre pedig készítsenek elő egy költségvetés-módosítást, amely lehetővé teszi a pénzátcsoportosítást a kórház területén található, oktatásra alkalmas elméleti termek kialakítására. Ezt a megoldást a kórház menedzsere is pozitívan véleményezte, amennyiben a városvezetés is garantálja, hogy egy éven belül a jelenleg üresen álló, több, mint 500 négyzetméteres tetőtéri felületet oktatásra alkalmassá teszi – írják a közleményben.

A városházi szóvívő a megoldási lehetőségeket illetően elmondta, a volt Ucecom iskolaközpont épületében üresen áll az egyik szint, a polgármesteri hivatal ezt ajánlotta fel a posztlíceum számára, meghívva az iskola vezetőségét, tekintsék meg az épületrészt, hogy amennyiben megfelelőnek találják, legyen idő felfrissíteni a termeket. A kórház vezetősége ugyanakkor felajánlotta, hogy a helyzet megoldásáig az eddigi heti egy helyett hetente két napra bocsátja a posztlíceum rendelkezésére konferenciatermét. Van egy harmadik, és egyben hosszútávú megoldási javaslat is: a konferenciaterem mögötti épületrésznek egy nagy, egybefüggő padlástere van, ott lehetne kialakítani oktatásra alkalmas felületet. 

Hirdetés